نبود حمایت مالی مهمترین معضل فرش کردستان است

0

رئیس انجمن طراحان فرش کردستان نبود حمایت مالی را مهمترین معضل فرش کردستان دانست و گفت: با حمایت مالی و پشتیبانی از این صنعت در کردستان می‌توان مشاغل زیادی ایجاد کرد و اصالت فرش کردستان همچنان حفظ شود.

چهلمین سال تاسیس موزه فرش ایران

هانا صلاحیان در خصوص فرش کردستان و مشکلات این حوزه، اظهارکرد: فرش کردستان علیرغم داشتن پیشینه و اصالت دیرینه نتوانسته به عنوان یکی از انواع صنایع دستی خاص استان جایگاه واقعی خود را حفظ کند و از نظر بازاریابی با مشکل مواجه هستند.

وی که در پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد خود این مسئله را به طور ویژه بررسی کرده، دلایل آن را تولید فرش با طرح‌ها و رنگ‌های قدیمی و عدم انطباق آن با نیاز بازار را از جمله دلایل این امر ذکر کرد.

رئیس انجمن طراحان فرش کردستان عنوان کرد: در این زمینه سلیقه یابی انجام داده و بر این اساس 64 طرح جدید فرش ارائه دادم که مطابق با نیاز بازار و سلایق مشتریان باشد تا بازار فروش آن برای فرش بافان فراهم شود.

وی عدم توجه به رنگ بندی را از دیگر مشکلات نبود بازار برای فرش کردستان دانست و ذکر کرد: در طرح‌های جدیدی که ارائه شده است، رنگ بندی جدید و به روز با حفظ اصالت فرش کردی و نقش‌های اصیل آن مورد توجه قرار گرفته است.

صلاحیان از برگزاری دوره‌های آموزشی و ورک شاپ‌های آموزشی تحت عنوان ارتقای سطح مهارت طراحان با پشتیبانی مرکز ملی فرش در استان خبر داد و گفت: این دوره‌ها از 21 اسفند ماه آغاز می‌شود.

وی راه اندازی واحد طراحی فرش در کردستان را از دیگر برنامه‌های انجمن طراحان فرش عنوان کرد و گفت: متاسفانه این واحد در استان وجود ندارد و با راه اندازی آن در زمینه‌های مختلف طراحی، رنگرزی و … فرش کردستان اقدام خواهد شد.

رئیس انجمن طراحان فرش کردستان هدف از این انجام این اقدامات را حفظ اصالت فرش کردستان برای علاقمندان و ارائه فرش جدید متناسب با نیاز بازار اعلام کرد و افزود: برای انجام موفق این اقدامات باید فراخوانی در سطح استان داده شود تا علاقمندان از برگزاری دوره‌ها و کلاس‌های مختلف مطلع شوند چراکه در حال حاضر بسیاری از فرشبافان استان از برگزاری این دوره‌ها و دلایل و اهمیت آن اطلاع ندارند.

وی معضل بزرگ فرش کردستان را نبود حمایت مالی و جایگاه مناسب دانست و خاطرنشان کرد: با حمایت مالی و پشتیبانی از این صنعت و همچنین برگزاری دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی، می‌توانیم از این طریق اقدام به ایجاد شغل برای طراحان، رنگرزان، تولید کنندگان مواد اولیه و بافندگان فرش کنیم و جایگاه فرش کردستان همچنان به عنوان برندی خاص حفظ شود.

وی با بیان اینکه وجود ضعف و نقص در هر مرحله از بافندگی موجب ضعف و نقص در بازار و میزان فروش این محصول می شود افزود: علی رغم اینکه بازاریابی، اصلی ترین عامل فروش تولیدات است، اما قبل از این مراحل باید همه مراحل بافندگی به خوبی انجام شود و باید فرش را با کیفیت هر چه تمام تر تولید کنیم.

صلاحیان با تاکید بر اینکه دقت در طراحی فرش به عنوان اولین قدم از بافندگی بسیار مهم و اثر گذار است، عنوان کرد: استفاده از رنگرزی گیاهی، نظارت دقیق در مرحله بافت و انتخاب صحیح مواد اولیه از دیگر عوامل اصلی و مهمی است که منجر به تولید فرش با کیفیت و در نهایت فروش و بازاریابی مطلوب برای فرش می شود.

رییس انجمن طراحان فرش کردستان، در ادامه عنوان کرد: بزرگترین معضل در تجارت فرش دست بافت ایران و به ویژه کردستان، فروش سنتی می باشد و متاسفانه تا کنون در زمینه تجارت الکترونیک هیچ اقدامی اساسی صورت نگرفته است.

وی بیان کرد: در این راستا در صددیم با همکاری سازمان فنی و حرفه ای استان کردستان سایتی برای عرضه فرش استان طراحی و راه اندازی کنیم که امید است بتوانیم از این طریق در راستای فروش فرش دست بافت کردستان، عرضه کشوری و جهانی داشته باشیم.

صلاحیان با اشاره به اینکه در استان کردستان فرش دست بافت اصلا حمایت و به آن توجه نمی شود گفت: متاسفانه در حال حاضر فضایی مناسب برای ارائه مطلوب این محصول در کردستان وجود ندارد و فرش ها هنوز به همان روش های سنتی در بازارهای قدیمی به صورت سنتی و تا خورده عرضه می شوند.

وی افزود: دستگاه‌های متولی و حمایت کننده از فرش دست بافت استان باید بتوانند فضای فیزیکی مناسب و مطلوبی به عنوان نمایشگاه های دائمی و حتی موقت در اختیار بافندگان و تولیدکنندگان این محصول قرار دهند.

رییس انجمن طراحان فرش کردستان، خاطرنشان کرد: در تهیه فرش دست بافت، از مرحله طراحی تا روند فروش مراحل زیادی وجود دارد و یکسری مهارت ها به تجارت الکترونیک و فعالیت های کامپیوتری مربوط است و فقط شامل بافندگی نمی شود، لذا این مهم می طلبد که جوانان تحصیلکرده در رشته های مربوطه به این صنعت روی آورند.

لازم به ذکر است؛ هانا صلاحیان فارغ التحصیل رشته طراحی فرش مقطع کارشناسی ارشد تبریز است که پایان نامه خود را با تاکید بر فرش کردستان و مشکلات پیش روی آن به اتمام رسانده است.

این مطلب چطور بود؟
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.