فرش ایران فاقد بسته‌بندی و تبلیغات مناسب است

0

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: شرایط و فضای فرش کشور مطلوب نیست و در همین راستا بسته مناسب با تبلیغات درست وجود ندارد.

حمید کارگر در نشست با اعضای گروه فرش دانشگاه اراک در این دانشگاه اظهار کرد: رشد قارچ‌گونه رشته‌های آموزش عالی که بدون توجه به نیاز، ظرفیت، منابع و محتوا کیفیت را تحت‌الشعاع قرار داده است، رشته فرش نیز نباید به این امر دچار شود و و باید از توسعه و افزایش کمی رشته فرش در دانشگاه‌های کشور کاست و روند کیفی‌سازی این رشته را دنبال کرد.

وی با بیان اینکه در دولت دهم در کلیه سفرهای استانی ایجاد و تاسیس رشته فرش در استان‌ها جز مصوبات همیشگی بود و این تاسیس به نتیجه‌ای منفی برای رشته فرش در کشور منجر شد، گفت: البته در فضا و نقاطی از کشور که ظرفیت لازم برای راه‌اندازی رشته فرش وجود دارد می‌توان روند توسعه را دنبال و خلاهای موجود را به این واسطه جبران کرد.

کارگر با اعلام آمادگی جهت همراهی با دانشگاهیان و کادر علمی رشته فرش افزود: مرکز ملی فرش ظاهرا متولی فرش دستبافت در کشور است، اما متولی آموزش عالی نیست و تنها می‌توان با نگاه هم‌افزایی پیش رفت.

وی پایه اولیه مرکز ملی فرش ایران را مباحث علمی و تحقیقاتی دانست و بیان کرد: با ایجاد و راه‌اندازی مرکز در سال ۱۳۸۳ مرکز تحقیقات اساس کار علمی مرکز شد و امروز نیز باید پیوندی درست بین صنعت و دانشگاه ایجاد شود و بر همین اساس مرکز ملی فرش ایران در کلیه ۳۱ استان کشور اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی با رویکرد نیازهای واقعی و توجه به کلیه مراحل و جزئیات فرش کرده است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران حمایت از فارغ‌التحصیلان رشته فرش، حمایت از تالیفات و انتشارهای حوزه فرش و برگزاری المپیادهای فرش دستبافت را اقدامی در جهت به خدمت گرفتن فعالان این حوزه و توسعه تولید و فروش دانست و تصریح کرد: فضای فرش کشور خوب نیست و این شرایط متاثر از عواملی داخلی و خارجی همچون وضع تحریم‌ها، تغییر سلیقه مصرف‌کننده و ظهور کف‌پوش های جدید است.

وی تاکید کرد: با وجود این شرایط اما همچنان تجارت و اعداد صادراتی ایران نشان از صدرنشینی کشور در بازارهای جهانی پیشتر از هند و پاکستان و ترکیه دارد و باید این روند بهبود شرایط دنبال شود.

کارگر با اشاره به اینکه رشته فرش بین رشته‌ای است و مطالبه مرکز ملی فرش ایران در حوزه آموزش توجه به این امر و نگاهی متناسب با شرایط است، بیان کرد: حوزه فرش دستبافت خلاهای بسیاری دارد و این دانشجویان و فعالان این حوزه هستند که می‌توانند با شناسایی درست به رفع مشکلات و جبران خلاها بپردازند.

وی تاکید کرد: فرش دستبافت ایران متنوع و قابلیت پاسخگویی به هر سلیقه‌ای را دارد و این موضوع باید از قالب شعار خارج و وارد عمل شود و تلفیق این هنر با صنعت معماری و دکوراسیون می‌تواند به تثبیت فرش و بازارها را بیانجامد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه به واسطه پایان‌نامه‌ها می‌توان پیوندی بین رشته‌های مرتبط با رشته فرش ایجاد کرد، افزود: فرش ایران امروز فاقد بسته بندی مناسب برای بازاراهای جهانی و تبلیغات درست است و تنها می‌توان با دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته خلاهای موجود را پر کرد و مرکز ملی فرش نیز آمادگی همراهی آموزش و پژوهشی در این مسیر را دارد.

این مطلب چطور بود؟
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.