جایگاه فرش ضعیف است

0

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف روستایی استان اصفهان گفت: اگر فرش هم مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده شود، قطعا این نمایشگاه آخر خواهد بود.

افتتاح بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران با حضور شریعتمداری وزیر صنعت و پزشکیان نایب رئیس مجلس

شهبازیان امروز (پنجشنبه) در آیین افتتاحیه بیستمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف استان اصفهان، اظهار کرد: نمایشگاه فرش دستباف اصفهان در تمام بیست دوره اش برای دورترین نقطه روستایی کشور و دورترین نقطه کشورهای دیگر که به دنبال واردات فرش دستباف هستند، اهمیت دارد.

وی افزود: دنیا ایران را با فرش می شناسد و فرش است که ما را به دنیا معرفی کرده است. حال چه کاری برای آن کرده ایم؟

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف روستایی استان اصفهان اضافه کرد: فرش دستباف دارای منشور چند وجهی است و در حوزه اقتصادی، فرهنگی، هنری و مسایل اجتماعی و ناهنجاری های اجتماعی و هم در مسایل سیاسی حرف برای گفتن دارد و حتی یکی از بندهای برجام هم در مورد فرش بوده است.

شهبازیان با بیان اینکه فرش در جایگاه قانون گذاری و اجرایی کم دیده می شود، اظهار کرد: مشکل فرش، مشکل ملی است اما جایگاه فرش در کمیسیون های فرش کجاست؟ از نظر تخصصی و فنی باید با کدام کمیسیون ها در مجلس صحبت کنیم؟ خواهش از فراکسیون ها داریم که این جایگاه را تقویت کنند.

وی خاطرنشان کرد: جایگاه فرش در دولت جایگاه فوق العاده ضعیفی است در حالی که در برخی کشورها وزارتی خاص در این خصوص وجود دارد. به عنوان نمونه کشورهایی که تولیدات و صادرات قهوه دارند، وزارت قهوه دارند. اما در ایران که به غیر از دو سه تا از استان ها، باقی استان ها تولیدات فرش دارند، اما چرا نماینده مستقیم در حوزه فرش در هیات دولت وجود ندارد؟

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف روستایی استان اصفهان اضافه کرد: اگر فرش هم مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده شود، قطعا این نمایشگاه آخر خواهد بود. در قانون صراحتا ذکر شده، فرش معاف از معالیت است، اما پرونده های بسیاری در اداره مالیات برایمان ایجاد شده است.

شهبازیان ادامه داد: متاسفانه تعریف درستی از فرش دستباف و قالیبافی وجود ندارد و همین موضوع باعث مشکلات عدیده ای شده است.

وی با بیان اینکه صفر تا صد فرش، هنر است، افزود: اگر جایگاه فرش در دولت قوی بود و در حد یک مرکز ملی نبود این مشکلات پیش نمی آمد.

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف روستایی استان اصفهان با بیان اینکه در نمایشگاه تنها فرصتی برایمان پیش می آید که درد و دل کنیم، خاطرنشان کرد: هر فروشگاهی در خارج از کشور که فرش ایرانی را در خود دارد و مشغول به کار است، نقش یک سفارت جمهوری اسلامی را دارد. حال چقدر توانستیم یک نشست هم اندیشی با رایزن های اقتصادی و فرهنگی سفارتخانه هایمان برگزار کنیم؟

شهبازیان ادامه داد: در دهه 70، حدود 360 انبار فرش در هامبورگ وجود داشت، اما این تعداد در حال حاضر به کمتر از 10 انبار رسیده است.

وی اظهار کرد: از نمایندگان مجلس خواستاریم تا تامین اعتبار بیمه بافندگان را در مجلس نهادینه کنید و هرسال در بودجه سال نیاید که گفته شود تامین نشده و بیمه انجام  نشود.

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف روستایی استان اصفهان گفت:  انتظار داریم سالی دو سه بار جلساتی با حضور فعالان حوزه فرش و مختص فرش داشته باشیم.

شهبازیان ادامه داد: انتظار داریم آژانس های مسافرتی به شبکه های فرش اتصال داده شوند و همچنین تدبیری اندیشیده شود تا مراکز علمی و دانشگاهی فرش، با بازار و تولیدکنندگان ارتباط برقرار کندد. بیش از 70 درصد تولیدکنندگان فرش هندی تحصیلات بالای لیسانس دارند.

وی با بیان اینکه به قالیبافان، بدبخت و بیچاره نگویید، گفت: حق فرش این نیست که در حال حاضر وجود دارد. موزه فرش هم هر سال مطرح می شود، اما تاکنون به جایی نرسیده است. امیدواریم روزی به نام فرش دستباف و قالیبافی ایجاد شود.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های استان اصفهان گفت: فرش اصفهان فرهنگ و تمدن اصیل ایران اسلامی را پاسداری می‌کند و زیبایی این هنر اصیل درخشش جهانی خود را خواهد داشت.

علی یارمحمدیان امروز (پنجشنبه) در آیین افتتاحیه بیستمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف استان اصفهان، اظهار کرد: فرش دستباف، هنر- صنعتی است که آوازه ایران را در سراسر جهان طنین انداز کرده است.

وی با بیان اینکه فرش اصفهان فرهنگ و تمدن اصیل ایران اسلامی را پاسداری می‌کند و زیبایی این هنر اصیل درخشش جهانی خود را خواهد داشت،اظهار کرد:حفظ و توسعه این برند ملی، بخشی از وظیفه ای است که نمایشگاه ها بر عهده دارند.

یارمحمدیان ادامه داد: بخشی از این مهم از طریق حضور اثربخش در نمایشگاه های تخصصی چه در داخل و چه در خارج از ایران، اتفاق می افتد.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های استان اصفهان تأثیرات نمایشگاه در حوزه فرش را عواملی همچون شناخت دقیق نیازها، انتظارات و سلیقه مشتریان و خریداران، بازارسنجی و نیازسنجی، تقویت حوزه های تولید و صادرات و معرفی هر چه بهتر فرش ایران به گردشگران داخلی و خارجی دانست.

وی گفت: نمایشگاه تخصصی- صادراتی فرش دستباف اصفهان، امسال به بیستمین دوره خود رسیده است. این عدد نشان دهنده موفقیت این نمایشگاه، اعتبارِ جایگاهی آن و نیز بیانگر اعتماد به نمایشگاه، ظرفیت های هنر- صنعت فرش و همچنین توانمندی استان اصفهان در زمینه این هنر گرانقدر است.

یار محمدیان افزود: در نمایشگاه امسال 152 مشارکت کننده از استان های مختلف کشور در کنار هم جمع شده اند تا هفته نمایشگاه فرش دستباف اصفهان را رقم بزنند. امیدواریم که بازدید آگاهانه مردم و مسوولان و نیز حضور فعالانه مشارکت کنندگان، سهمی در افزایش رونق اقتصادی این هنر- صنعت و نیز تحقق اهداف و برنامه های این بخش داشته باشد.

این مطلب چطور بود؟
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.