گلیم تمام ابریشم صفویه در دانشگاه کاشان بازتولید شد

0

گلیم تمام ابریشم به شیوه بافت دوره صفویه توسط عضو هیات علمی دانشگاه کاشان، پس از چهارسال پژوهش بازتولید شد.

گلیم شیریکی پیچ سیرجان در آستانه جهانی شدن

فتحعلی قشقایی، اظهار کرد: این گلیم از جمله آثار مجموعه موزه منسوجات واشنگتن در آمریکا است که منسوب به کاشان است.

به گفته وی، از مشخصات طرح این گلیم لچک و ترنج با نقش سیمرغ و اژدها با قاب های کتیبه بدون نوشته و نقوش ختایی و حیوانی است که جنس آن نیز از ابریشم با هفت رنگ با اندازه عرض 150 و طول250 سانتیمتراست.

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان افزود: این گلیم پس از نمونه اصلی که در موزه منسوجات واشتنگتن در آمریکا نگهداری می شود دومین نمونه بافته شده درجهان است که در نمایشگاه فرش تهران رونمایی شد.

وی افزود: در دوره صفویه گلیم نیز مانند همه هنرهای شهری مورد توجه شاهان صفوی قرار می گیرد و با توجه به امکانات تحول زیادی می یابد و مراکزی مانند تبریز، اصفهان، کاشان، یزد مهمترین کانون های نساجی ایران در آن دوره هستند که هنر نساجی و قالی بافی را رونق بخشیدند.

قشقایی تصریح کرد: با گذشت زمان، این هنر رو به فراموشی نهاد به طوری که به نظر می رسد پس از دوره صفویه دیگر بافته نشده و فراموش شده و در حال حاضر کمتر از بیست تخته از این نمونه ها از آن دوره در مجموعه های جهان باقی مانده است.

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان گفت: نام گلیم همیشه یادآور جوامع عشایری به صورت دست بافته ای پشمینه با نقوشی هندسی و ساده است که از معدود هنرهای غیر شهری است که مقبول شاهان بوده و به دلیل وارد شدن در کارگاه های شاهی در چهار مولفه مواد اولیه، تکنیک، طرح و کاربرد متحول می شود.

این مطلب چطور بود؟
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.