کمبود کارگاه‌های متمرکز فرش از ضعف‌های خراسان شمالی

0

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی یکی از ضعف‌های این استان را کمبود کارگاه‌های متمرکز فرش ذکر کرد و گفت: زیرساخت‌های لازم برای توسعه خوشه فرش در نواحی صنعتی و شهرک کارگاهی بجنورد فراهم است.

فرش

سیاوش وحدت امروز در جلسه انعقاد تفاهم نامه همکاری ایجاد شبکه های تولید فرش اظهار کرد: با حمایت دولت در راستای راه‌اندازی نواحی صنعتی تخصصی برای فرش و سوق دادن بافندگان به این نواحی، ارزش افزوده خوبی عاید استان می شود.

وی ادامه داد: شرکت شهرک های صنعتی 10 سال است که متولی خوشه های کسب و کار و صنایع کوچک است و از سال 90فعالیت تخصصی خود در حوزه خوشه فرش در این استان را آغاز کرده است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی با اشاره به مطالعات تخصصی و کارشناسی این نهاد از سال 90 در صنعت فرش و ایجاد خوشه این رشته در استان، گفت: شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی با تجربیات به دست آورده در سال های اخیر، با آموزش و بازاریابی در خدمت توسعه خوشه فرش است.

وحدت مهم ترین خدمت این شرکت به صنعت فرش دستبافت را کوتاه کردن دست دلالان ذکر کرد و ادامه داد: با فعالیت های لازم در زمینه بازاریابی عاید اصلی نصیب بافندگان فرش شده و این خود عامل ایجاد رغبت در بافندگان است.

رئیس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی با اشاره به اینکه با آموزش و بازاریابی توسط این شرکت، کمک های مادی و معنوی خوبی به بافندگان فرش شده است، خاطرنشان کرد: از جمله این حمایت ها می توان به حضور آثار فرش خراسان شمالی در نمایشگاه های داخلی و خارجی اشاره کرد.

وحدت در خصوص تفاهم نامه منعقد شده میان چهار دستگاه اجرایی نیز توضیح داد: در چهار دهستان گیفان، شیرین سو، حصارچه و راستقان پیشه اصلی مردم بافت فرش است و با جهت دهی به فعالیت این مردم می توان اشتغالی پایدار ایجاد کرد.

وی در ادامه سخنان خود یکی از ضعف های خراسان شمالی را کمبود کارگاه های متمرکز فرش ذکر کرد و یادآور شد: زیرساخت های لازم برای توسعه خوشه فرش در نواحی صنعتی و شهرک کارگاهی بجنورد فراهم است که با سوق دادن افراد به این نواحی ارزش افزوده خوبی عایدشان می شود.

وی خراسان شمالی را استانی فرش خیز توصیف کرد و با اشاره به اینکه تقریبا جزو نخستین استان های کشور در پایه گذاری خوشه فرش بوده ایم، تصریح کرد: کمک به صنعت فرش در روستاها گامی مثبت در راستای اشتغال زایی است.

جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه جوادالائمه خراسان شمالی نیز در این جلسه بر محرومیت زدایی از چهره روستاها تاکید کرد.

سرهنگ شجاع با بیان اینکه باید از ظرفیت دستگاه هایی که به صورت تخصصی به رشته های پردرآمد و اشتغال زا ورود کرده اند بهره مند شویم، اظهار کرد: عاید صنعت فرش در این استان به جیب دیگران است و خوشبختانه نهادهایی نظیر شهرک صنعتی با راه اندازی خوشه و بازاریابی در نمایشگاه های داخلی و خارجی به خوبی ظرفیت های نهان این رشته را معرفی کرده اند.

وی اضافه کرد: پس از گذشت چهار دهه از انقلاب هنوز شاهد محرومیت در بسیاری از نقاط کشور به ویژه در روستاها هستیم که پس از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر محرومیت زدایی از چهره هزار دهستان، قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه تشکیل شد.

وی با بیان اینکه سپاه آماده همکاری و انعقاد تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی برای رفع هرگونه اقدام در راستای محرومیت زدایی است، گفت: تفاهم نامه هایی نظیر همکاری ایجاد شبکه های تولید فرش، کمک به معیشت اقتصادی روستائیان و تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است.

گفتنی است در این آئین، تفاهم نامه همکاری ایجاد شبکه های تولید فرش به امضای مدیرعامل شرکت شهرک های خراسان شمالی، مدیرکل منابع طبیعی، مدیرکل فنی و حرفه ای و جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه جوادالائمه خراسان شمالی رسید.

این مطلب چطور بود؟
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.