معامله پایاپای با بافندگان فرش ترکمن در “یکه سعودی” خراسان شمالی

0

دهیار روستای یکه سعود پایین در شهرستان راز و جرگلان گفت: تولید فرش ترکمن یکی از مشاغل خانگی این روستاست که توسط زنان انجام می شود اما این فرش بازار چندانی ندارد.

بافنده فرش

درخشان ، با اشاره به اینکه این روستا دارای 483 خانوار با جمعیت دو هزار و 260 نفر است، افزود: بیشتر زنان این روستا فرش ترکمن می بافند اما این فرش با قیمت خیلی کم به فروش می رسد و یا اینکه در منازل دپو شده‌اند.

وی با بیان اینکه بافندگان در این روستا هر تخته فرش را با قیمت یک میلیون 200 تا یک میلیون و 500 به فروش می رسانند، ادامه داد: این درحالیست که همین فرش در بازار بیش از دو میلیون و 500 هزار تومان است.

درخشان اظهار کرد: خریداران این فرش ها، دلال های بجنوردی و مشهدی هستند اما پولی عاید بافندگان نمی شود و بافندگان بعد از فروش فرش به بجنورد می روند و به جای پول خود کالا و مواد غذایی دریافت می کنند.

به گفته درخشان تعدادی از دلال های بجنورد دارای شرکت های توزیع و پخش مواد غذایی و یا سایر کالاها هستند.

درخشان با ابراز نارضایتی از اینکه تبلیغ خاصی از فرش ترکمن نمی شود، تصریح کرد: در بخش جرگلان فقط فرش دو رویه تمام ابریشم دویدوخ بر سر زبان ها افتاده است و هر مشتری داخلی و خارجی که به این استان سفر می کند فرش دویدوخ را معرفی می کنند این درحالیست که کاربری فرش های بافته شده در این روستا بیشتر از فرش دویدوخ است.

وی گفت: تارهای فرش های بافته شده در این روستا بیشتر ابریشم هستند و خرید آن برای یک تخته فرش حدود 700 هزار تومان هزینه برمی دارد.

درخشان با اشاره به اینکه در بافت هر تخته فرش دو نفر همکاری می کنند و هر تخته فرش حدود پنج ماه زمان می برد، افزود: زمانی که حساب می کنیم به این نتیجه می رسیم که دست مزد هر فرد طی یک روز حدود دو تا سه هزار تومان می شود.

این مطلب چطور بود؟
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.