دولت نگاهش به صنعت فرش را تغییر دهد

0

رئیس اتحادیه تولید و صادرکنندگان فرش استان فارس گفت: متاسفانه دیدگاه دولت نسبت به مقوله فرش همسان با صنعت، پتروشیمی و نفت و سیمان است که این دیدگاه در تمام ابعاد باید تغییر کند

به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز؛ حمیدرضا ذوالانواری در نشست تخصصی بررسی چالش های صادرات و واردات فرش و صنایع دستی، گفت: فرش یک موضوع فرهنگی و هویتی برای ایران محسوب می‌شود که نباید از دست برود .

وی با اشاره به تعطیلی واحدهای تولیدی فرش در کشور اظهارداشت: تعطیلی واحدهای تولیدی فرش در کشور نتیجه و تبعات سنگینی برای کشور دارد و این درحالی است که فرش بزرگترین فراکسیون مجلس شورای اسلامی است که اعضای فراوانی دارد اما متاسفانه نمایندگان مردم هیچ اطلاعاتی از برنامه های راهبردی فرش در کشور ندارند .

ذوالانواری اضافه کرد: اکنون قیمت مواد اولیه در حوزه فرش از جمله رناس بیش از 9 برابر افزایش داشته که این مهم امکان رقابت در بازارهای بین المللی را برای فعالان این بخش در ایران کاهش داده است.

براساس این گزارش، رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در این نشست تخصصی گفت: به زودی کمیته فرش در این سازمان تشکیل و موضوع های مختلف با این بخش در آن به صورت تخصصی دنبال می شود.

نیکرام منطقی عنوان داشت: خلا این کمیته از مدت ها پیش احساس می شد به طوری که به واسطه نبود ارتباط بین فعالان بخش فرش بسیاری از فرصت ها در این حوزه از بین رفت و با تشکیل این کمیته به دنبال استفاده مناسب و بهینه از فرصت ها هستیم.

وی با اشاره به ایجاد ارتباط بین فعالان بخش فرش در استان و تجمیع فعالیت ها در این بخش اظهارداشت: تولیدکنندگان فرش ما در استان به صورت پراکنده فعالیت می کردند و تشکل های این بخش فراگیر نبود لذا تاکنون 10 مجوز تاسیس مراکز متمرکز در حوزه فرش در استان صادر شده است.

منطقی افزود: این مجموعه ها باید در چهارچوب قانونی فراگیر و قابل دسترس باشند تا بتوانند اعضای زیادی را پوشش داده و ساماندهی کند و بخش خصوصی بتواند از منابع و منافع خود دفاع کند.

او با بیان اینکه هدف ما بر شکل گیری اتحادیه مستقل استانی در حوزه فرش است ادامه داد: نیاز است امکان ایجاد فرصت های جدید در بخش فرش در استان فارس فراهم شود.

منطقی گفت: بخش عمده حوزه فرش را بخش خصوصی تشکیل می دهد که نیاز است تبلیغات و اطلاع رسانی بیشتری برای توسعه فعالیت ها به ویژه صادرات فرش در استان انجام شود.

خواسته‌ی فعالان بخش فرش تجدید نظر در طرح ادغام اتحادیه است

رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف استان فارس نیز گفت: ادغام دو اتحادیه و گرفتن عنوان اتحادیه فرش، بی احترامی به بافندگان فرش بوده و بافندگان استان فارس خواستار حل و فصل این مشکل هستند.

غلامرضا پایدار افزود: نسل امروز گرایش کمتری به فرش ایرانی دارد که این کار موجب به انزوا کشیده شدن این هنر و هویت ایرانی می شود که این مهم باید مورد توجه مسئولان و متولیان تصمیم گیرنده در کشور باشد.

وی بیان کرد: انتظار است اتاق بازرگانی با استفاده از حوزه فعالیتی و مشورتی، تدبیری در زمینه ادغام این دو اتحادیه اتخاذ کند.

فرش فارس نیازمند توجه همگان

مدیر عامل توسعه صادرات فرش استان فارس هم گفت: برای نخستین بار تولید ارگانیک فرش در استان فارس انجام شده است که اقدامی منحصر به فرد است.

محمد امین، ادامه داد: موضوعاتی نظیر حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی، همکاری با انجمن های صنفی گردشگری در حوزه فروش تولیدات، همکاری با صداوسیما در حوزه تبلیغات، همکاری با کنسولگری ایراندر شانگهای جهت حضور در پاویون اختصاصی ایران، راه اندازی مرکز تخصصی مربوطه در شهرک صنعتی جهت ترغیب تولید و صادرکنندگان جهت کسب گواهینامه های تخصصی، همچنین تعریف راهکار جهت پوشش رسانه ای از جمله محورهایی است که می بایست در موضوع فرش باید به آن توجه شود.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان فارس نیز خواستار مشارکت بیشتر تولیدکنندگان فرش استان فارس در نمایشگاه فرش شد.

سید محمود موسوی خاطرنشان کرد: فرش علاوه بر درآمدزایی و اقتصاد، یک هنر و هویت ملی برای کشور است؛ فرش و زعفران نمادهای کیفیت بالای صادرات کشور ایران در دنیا به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس به‌شمار می‌رود.

موسوی با اشاره به جایگاه نمایشگاه بین المللی در اقتصاد، نمایشگاه فرش را دارای اهمیتی خاص دانست و گفت: سال گذشته حدود 50 درصد از شرکت کنندگان در نمایشگاه فرش استان فارس، غرفه داران بومی بودند.

بازنگری طرح ادغام اتحادیه بافندگان فرش و ساعت

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی شیراز ادغام اتحادیه بافندگان فرش و ساعت را اقدامی تعجب‌ برانگیز خواند و لزوم بازنگری در این طرح را متذکر شد.

خسرو فروغان در نشست تخصصی بررسی چالش های صادرات و واردات فرش و صنایع دستی، گفت: موضوع ادغام اتحادیه‌های بافندگان فرش و ساعت باید توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت حل و فصل شود .

وی افزود: با ادغام این دو اتحادیه بلاتکلیفی برای بافندگان فرش ایجاد شده و هیچ نهادی از آنها حمایت نمی کند بنابراین نیاز است در تصمیم اتخاذ شده، بازنگری ایجاد شود .

فروغان گفت: در بحث قوانین از جمله قانون مصوب شده مجلس شورای اسلامی، آیین نامه ها و دستورالعمل های مختلف در سازمان ها در حوزه فرش، باعث عدم توسعه مناسب و مشکلات فراوان در این بخش شده است .

وی با اشاره به وجود آمارهای مغایر و عدم تصمیم گیری مناسب در حوزه فرش اضافه کرد: فرش یکی از بخش های درآمد زا در صادرات کشور ما بود که به دلیل عدم کار حرفه ای و تخصصی، عدم برخورداری از متولی و فعالیت های موازی این بخش را با مشکلاتی روبرو کرده است .

فروغان ادامه داد: فرش از معدود برندهای تجاری کشور ایران است که به عنوان نماد کشور ما در جهان مشهور و معروف است اما متاسفانه در بخش فرش کشورمان معضلاتی وجود دارد که هویت فرش ایرانی را کمرنگ کرده است که در این بخش از تشکل های صادراتی فرش حمایت نشده است .

عضو هیئت رئیسه اتاق شیراز با بیان اینکه فرش ایران تحت پوشش کشورهای مانند چین، پاکستان و هند قرار گرفته است عنوان داشت: تسهیلات ویژه ای در بخش فرش وجود دارد که متاسفانه در اختیار فعالان واقعی این صنعت قرار نمی گیرد و در جاهای دیگری هزینه می شود .

وی با اشاره به حفظ اصول اولیه صحیح برای حضور در نمایشگاه های فرش تصریح کرد: در بحث فرش سوبسیت هایی برای حضور در نمایشگاه ها ارائه می شود اما اموزش های شرکت در نمایشگاه ارائه نمی شود و در این میان عده ای نمایشگاه را فرصتی می دانند که فرش های مشکل دار را در بازارهای خارج از کشور بفروشند .

فروغان افزود: برای پیشرفت حوزه فرش باید از حرکت های جزیره ای پرهیز و حرکت جمعی در راستای هم افزایی با هدف واحد موفقیت کشور ایران و ارزآوری از این حوزه مد نظرمان همه فعالان این بخش باشد .

این مطلب چطور بود؟
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.